Meer en beter persoonlijk advies dankzij doorgedreven digitalisering

21.03.2022

Jonge vennoten versnellen proces van automatisering bij ABM Accountants in Zonhoven. 

Verregaande automatisering en digitalisering was altijd al een prioriteit voor ABM Accountants uit Zonhoven. “Hoe meer routinezaken je kunt automatiseren, hoe meer tijd je overhoudt voor de echte inhoud van onze job: waardevol persoonlijk advies. Want alleen daarmee kunnen we ons op lange termijn onderscheiden”, zegt Dirk Mangelschots, drijvende kracht achter, en gezicht van het accountantskantoor daarover.

Die lange termijn was zonder twijfel Mangelschots’ tweede stokpaardje. Lang voordat duidelijk werd dat dochter Femke interesse toonde om in zijn voetsporen te treden, was hij er immers van doordrongen dat je geen accountantsbureau start ‘voor één generatie’.

“Als accountant leg je een hele weg samen met je klanten af. Je bent geen leverancier van een product dat makkelijk inwisselbaar is voor een vergelijkbare variant, maar vormt een team dat in belangrijke mate steunt op visie en vertrouwen. Alsof je een stukje bent van de organisatie, terwijl je toch je blik als ‘adviseur van buitenaf’ kan bewaren.”

De gestage groei noopte in 2016 tot een verdubbeling van de kantooroppervlakte aan de Eikenenweg. Voor Mangelschots hét moment om het kantoor ook een veel dynamischer imago aan te meten: ABM 2.0. 

“Die rebranding was een schot in de roos”, kijkt hij daar enthousiast op terug. “Het leverde ons niet alleen

een groeispurt van jewelste op, maar maakte ons meteen ook sexy voor jong, ambitieus talent. Net wat we nodig hadden om het kantoor naar nieuwe hoogtes te leiden en de lange termijn te verzekeren.”

Eind 2020 gaf ABM Accountants zijn medewerkers Wim Brugmans, Laurent Ghijsens en Femke Mangelschots concreet uitzicht op aandeelhouderschap in “ABM 20.22”, een werknaam die verwijst naar het jaar waarin dat realiteit zou worden. “Dat geeft hen net voldoende tijd om hun strategisch plan op punt te zetten”, sprak Dirk Mangelschots toen uitdagend. “En met minder dan het succes van de voorbije jaren moeten ze niet afkomen”.

Die termijn is nu voorbij en de targets werden meer dan gehaald. De jonge generatie kwam daarom vanaf januari 2022 nadrukkelijk mee op het voorplan. Met als eerste, heel zichtbare realisatie: een nieuwe app waarmee klanten in realtime hun dossier kunnen raadplegen en opvolgen. Symbolischer wordt het niet, digitaal is ook bij ABM Accountants voortaan het nieuwe normaal. 

Meer info: Dirk Mangelschots 

ABM Accountants

Eikenenweg 73/B

3520 Zonhoven 

011 53 05 70

abm-accountants.com

info@abm-accountants.com 

nieuwe vennoten abm accountants

De drie nieuwe vennoten - Wim Brugmans, Femke Mangelschots en Laurent Ghijsens - van ABM Accountants.